Životi I Naravi Dvanaest Rimskih Careva Od Gaj Svetonije Trankvil PDF

recenzija pdf
"Životi i naravi dvanaest rimskih careva" je remek-delo antičke biografske literature koje je napisao Gaj Svetonije Tranvil, rimski istoričar i pisac. Ova knjiga pruža detaljan uvid u živote dvanaest rimskih careva koji su vladali Rimskim carstvom tokom perioda od Julija Cezara do Domicijana.
Životi I Naravi Dvanaest Rimskih Careva Od Gaj Svetonije Trankvil

Svetonije je pažljivo istraživao živote ovih careva i ove biografije su bogate anegdotama, istorijskim detaljima i portretima njihovih ličnosti. Ona nam omogućava da steknemo dublje razumevanje političke, vojne i socijalne klime Rimskog carstva, kao i dinamike vladavine svakog od tih careva. Kroz “Živote i naravi dvanaest rimskih careva”, Svetonije nam prikazuje karaktere i postupke careva kao i njihov uticaj na rimsko društvo. Ono što je posebno zanimljivo jeste da Svetonije ne samo da se bavi njihovim političkim podvizima, već istražuje i njihove lične živote, navike, strasti i ekscentričnosti. Knjiga nam donosi i priče o veličanstvenim podvizima kao i skandalima i kontroverzama koje su obeležile vladavinu ovih careva. “Životi i naravi dvanaest rimskih careva” je važno delo koje nam omogućava da bolje razumemo Rimsko carstvo i njegove vladare. Svetonije je majstorski spojio istoriografiju i biografiju kako bi nam predstavio jedinstvene portrete ovih rimskih careva. Ova knjiga je izvanredan izvor znanja za sve one koji su zainteresovani za rimsku istoriju, politiku i kulturu.

životi i naravi dvanaest rimskih careva

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*