Agonija I Ekstaza Od Irving Stoun

recenzija pdf
Roman "Agonija i ekstaza" autora Irvinga Stonea vodi čitaoce na fascinantan put kroz život Mikelanđela Buonarotija, jednog od najvećih umetnika renesanse. Stone je stvorio dubok i bogat prikaz umetnikovog života, rada i unutarnjih borbi kroz ovaj romaneskni portret.
Agonija I Ekstaza Od Irving Stoun

Knjiga istražuje Mikelanđelovu genijalnost i njegov doprinos svetu umetnosti kroz njegove najpoznatije radove kao što je skulptura Davida i oslikavanje Sikstinske kapele. Kroz roman, čitaoci će dobiti uvid u umetnikove duboke emocije, njegove unutarnje sukobe, težnje i strasti koje su oblikovale njegove remek-dela. “Agonija i ekstaza” nas uvodi u svet renesansne umetnosti, politike i kulture, dok istovremeno razotkriva složeni duh Mikelanđela i njegove odnose sa savremenim velikanima poput pape Julija II. Stone je kroz ovu knjigu oživeo lik Mikelanđela sa svim njegovim traganjima za savršenstvom, umetničkom strašću i unutarnjim konfliktima. Roman je proslavio Stouna kao majstora biografske fikcije, pružajući dubok i emotivan prikaz jednog od najznačajnijih umetnika u istoriji, čiji je život bio ispunjen agonijom i ekstazom stvaranja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*