Elif Šafak – Elif Shafak

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: Elif Shafak

Crno Mleko Od Elif Šarak
Crno Mleko Od Elif Šafak
Ljubav Od Elif Šafak
Ljubav Od Elif Šafak
Ostrvo Nestalog Drveća Od Elif Šafak
Ostrvo Nestalog Drveća Od Elif Šafak PDF
Pogled Od Elif Šafak
Pogled Od Elif Šafak
Tri Evine Kćeri Od Elif Šafak
Tri Evine Kćeri Od Elif Šafak
Čast Od Elif Šafak
Čast Od Elif Šafak PDF
Četrdeset Pravila Ljubavi, Roman O Rumiju Od Elif Šafak
Četrdeset Pravila Ljubavi, Roman O Rumiju Od Elif Šafak PDF
Elif Shafak, rođena kao Elif Bilgin 25. oktobra 1971. godine u Strazburu, Francuska, je tursko-britanska književnica, esejista, javna govornica, politički naučnik i aktivistkinja. Piše na turskom i engleskom jeziku i objavila je 19 knjiga. Najpoznatija je po svojim romanima, uključujući "Bastard of Istanbul", "Forty Rules of Love", "Three Daughters of Eve" i "10 Minutes 38 Seconds in This Strange World". Njena dela su prevedena na 55 jezika i nominovana su za nekoliko književnih nagrada. Opisana je kao "voditeljka turskih ženskih pisaca" od strane Financial Times-a.
Elif Shafak elif šafak

Shafak je rođena u Strazburu, Francuska, od oca Nuri Bilgina, filozofa, i majke Šafak Atayman, koja je kasnije postala diplomata. Nakon razdvajanja roditelja, vratila se u Ankaru, Turska, gde je odrasla sa majkom i baka po majci. Studirala je međunarodne odnose na Univerzitetu za tehniku na Bliskom istoku, a zatim magistrirala ženske studije. Takođe ima doktorat iz političkih nauka.

Shafak je živela u Istanbulu, SAD-u, pre nego što se preselila u Veliku Britaniju. Od 2013. godine živi u Londonu, ali kaže da “nosi Istanbul u svojoj duši”. Ona je u samonametnutom egzilu iz Turske zbog straha od progona. Shafak je udata za turskog novinara Eyüp Can Sağlık, sa kojim ima kćerku i sina. 2017. godine, Shafak je javno priznala da je biseksualna.

Njena dela su često istraživala ljudska prava, posebno u Turskoj, i uključivala su teme poput progona Jazida, armenskog genocida i tretmana različitih manjina u Turskoj. Kao zagovornica slobode izražavanja, Shafak je kritična prema predsedništvu Recepa Tayyipa Erdoğana, opisujući njegov mandat kao povećanje autoritarizma u Turskoj.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*