Feđa Štukan – Fedja Stukan

Biografija Autora - Sve Knjige

Feđa Štukan - Blank knjiga
Feđa Štukan – Blank
Feđa Štukan (rođen 28. januara 1974. u Sarajevu) ističe se ne samo kao bosansko-hercegovački glumac već i kao pisac i veliki humanitarista.
pedja stukan pisac

Posebno je interesantna njegova životna priča. Nakon što je proživeo period u Crnoj Gori tokom 1990. godine, Feđa se suočio sa izazovima rata u BiH od 19. 92. godine. Tada je pristupio specijalnim jedinicama Armije BiH, ali je nakon dve godine teških borbi, odlučio da napusti vojsku. Odbio je da se uključi u “verski rat”, održavajući se borbe. Iznenadivši sve, uspeo je da izađe iz vojne, pretvarajući se da je psihiki poremećen. Zatim je napustio Sarajevo i najpre otputovao u Nemačku, gde je privremeno nastao.

Kada se rat završio, Feđa je nastavio svoju karijeru u svetu umetnosti. Upisao je studije na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu. Interesantno je što je Feđa naveo da je njegova sposobnost u glumi pomogla da preživi teška vremena. Svoju prošlost je prilikovao tako što je rekao: „Pretpostavljam da sam dobro odigrao ulogu, pošto sam bio zatvoren u mentalnoj bolnici.

Feđa Štukan ostaje jedan od istaknutih i nezaboravnih imena u svetskoj glumi, koji je kroz svoja iskustva i ta lent pružio veliki uticaj na umetničku scenu u Bosni i Hercegovini.

Feđina knjiga “Blank” je jedan od najprodavanijih bestselera kod nas kao i u inostranstvu.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*