K Dž Doerti – CJ Daugherty

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: CJ Daugherty

Šifra Svitac Od K Dž Doerti
Šifra “Svitac” Od K Dž Doerti
K Dž Doerti - CJ Daugherty je britanska autorka koja je stekla popularnost svojim serijalom knjiga "Night School". Pre nego što se posvetila pisanju, Daugherty je radila kao novinarka u Londonu i Parizu, a takođe je predavala novinarstvo na Univerzitetu u Kentu.
K Dž Doerti - CJ Daugherty

Daugherty je rođena u Teksasu, ali je odrasla u Engleskoj. Diplomirala je englesku književnost i istoriju umetnosti na Univerzitetu u Oksfordu, nakon čega se preselila u SAD gde je radila kao novinarka. Kasnije se vratila u Englesku gde je radila kao novinarka i profesorka na Univerzitetu u Kentu.

Njen prvi roman, “Night School”, objavljen je 2012. godine i postao je veliki hit širom sveta. Ova serija knjiga prati tinejdžera Allie Sheridan dok pohađa školu za noćne studente u kojoj se dešavaju misteriozne stvari. Serijal je dobio mnogo pohvala za svoju uzbudljivu priču i dobro razvijene likove.

Pored serijala “Night School”, Daugherty je napisala i nekoliko drugih knjiga, uključujući “The Secret Fire” i “The Echo Killing”. Njena dela su prevedena na mnoge jezike i postigla su veliki uspeh kod kritike i publike. Danas se smatra jednom od najpopularnijih savremenih autorki YA (young adult) žanra.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*