Lusinda Rajli – Lucinda Riley

Biografija Autora - Sve Knjige

Atlas Priča Tate Solta Od Lusinda Rajli, Hari Vitaker
Atlas: Priča Tate Solta Od Lusinda Rajli, Hari Vitaker
Biserna Sestra Od Lusinda Rajli
Biserna Sestra Od Lusinda Rajli PDF
Devojčica Na Litici Od Lusinda Rajli
Devojčica Na Litici Od Lusinda Rajli
Izgubljena Sestra Od Lusinda Rajli
Izgubljena Sestra Od Lusinda Rajli PDF
Ljubavno Pismo Od Lusinda Rajli
Ljubavno Pismo Od Lusinda Rajli PDF
Mala Italijanka Od Lusinda Rajli
Mala Italijanka Od Lusinda Rajli
Mesečeva Sestra Od Lusinda Rajli
Mesečeva Sestra Od Lusinda Rajli PDF
Olujna Sestra Od Lusinda Rajli
Olujna Sestra Od Lusinda Rajli PDF
Sestra Iz Senke Od Lusinda Rajli
Sestra Iz Senke Od Lusinda Rajli PDF
Sunčeva Sestra Od Lusinda Rajli
Sunčeva Sestra Od Lusinda Rajli PDF
Svetlo U Prozoru Od Lusinda Rajli
Svetlo U Prozoru Od Lusinda Rajli PDF
U Senci Masline Od Lusinda Rajli
U Senci Masline Od Lusinda Rajli
Lucinda Riley (rođena kao Lucinda Kate Edmonds; 16. februar 1965. - 11. jun 2021.) bila je popularna autorka istorijske i romantične fikcije iz Severne Irske. Pre nego što je postala pisac, bila je glumica i baletska plesačica.
lusinda rajli

Lucinda je rođena u Lisburnu u Severnoj Irskoj i provela je prve godine svog života u selu Drumbeg blizu Belfasta pre nego što se preselila u Englesku. Sa 14 godina upisala se u Italia Conti Academy of Theatre Arts u Londonu da bi studirala pozorište i balet. Sa 16 godina dobila je svoju prvu značajnu televizijsku ulogu u BBC-jevoj adaptaciji “The Story of the Treasure Seekers”, a ubrzo nakon toga gostovala je u seriji “Auf Wiedersehen, Pet”. Radila je kao glumica narednih sedam godina.

Njena glumačka karijera bila je prekinuta dugotrajnom mononukleozom, što ju je navelo da se okrene pisanju. Njen prvi roman “Lovers and Players” objavljen je 1992. godine. Od 1988. do 1998. bila je udata za glumca Owena Whittakera, s kojim je imala dvoje dece, Harryja i Bellu. Od 2000. godine do svoje smrti bila je udata za Stephena Rileyja, s kojim je takođe imala dvoje dece, Leonoru i Kita. Kroz svoj drugi brak imala je i troje pastorčadi, Oliviju, Williama i Maxa. Nakon pauze od pisanja, vratila se tome 2010. godine; njeni kasniji romani objavljeni su pod njenim udatim imenom.

U 2014. godini, Riley je objavila “The Seven Sisters”, prvi roman serije istog imena. Ova serija romana učinila ju je bestseler autorkom, posebno u Evropi. Romani su prevedeni na nekoliko jezika i prodali su se u kombinovanom tiražu od preko 30 miliona knjiga. U 2016. godini, producentkinja Raffaella De Laurentiis kupila je televizijska prava za ovu seriju.

U 2019. godini, Riley je norveškom listu Verdens Gang otkrila da ima rak jednjaka. Nastavila je raditi, proizvodeći pet romana tokom četiri godine svoje bolesti, ali nije uspela da završi planirani poslednji, osmi roman u svojoj seriji “The Seven Sisters” pre svoje smrti 11. juna 2021. godine. Nakon njene smrti, njen sin, Harry Whittaker, završio je poslednju knjigu, “Atlas: The Story of Pa Salt”, koja je posthumno objavljena u maju 2023. godine.

U maju 2022. godine, njena pastorčad Olivia Riley, koja je bila lični asistent i izdavački izvršni direktor za Lucinda Riley Ltd, poginula je nakon što ju je udario automobil dok je šetala svoje pse u Londonu.

Za više informacija o Lucindi Riley, možete posetiti njen zvanični sajt.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*