Stevo Grabovac

Biografija Autora - Sve Knjige

Mulat Albino Komarac Od Stevo Grabovac knjiga
Mulat Albino Komarac Od Stevo Grabovac
Poslije Zabave Od Stevo Grabovac
Poslije Zabave Od Stevo Grabovac
Ljubav, Samoća, Tišina Od Stevo Grabovac, Goran Vukojević, Miroslav Gojković
Ljubav, Samoća, Tišina Od Stevo Grabovac, Goran Vukojević, Miroslav Gojković
Stevo Grabovac je rođen 9. novembra 1978. godine u Slavonskom Brodu. Odrastao je i završio srednju školu u Bosanskom Brodu. Studirao je na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci.
stevo grabovac pisac

Grabovac je autor zbirke pesama “Stanica nepostojećih vozova”, objavljene 2007. godine. Njegov prvi roman “Mulat albino komarac” bio je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu za 2019. godinu. Dobitnik je NIN-ove nagrade za svoj drugi roman “Poslije zabave”, objavljen 2023. godine. Trenutno živi i radi u Banjaluci.

Pored navedenih dela, Grabovac je takođe autor i drugih knjiga, uključujući “Ljubav, samoća, tišina” (u saradnji sa Goranom Vukojevićem i Miroslavom Gojkovićem).

Stevo Grabovac je dobitnik 70. NIN-ove nagrade za svoj roman “Poslije zabave”. Odluku o dodeli nagrade doneo je stručni žiri na čelu sa Goranom Korunovićem. Žiri je izabrao Grabovčev roman kao najbolji objavljen prošle godine na srpskom jeziku. Detaljnije informacije o tome kako je Grabovac dobio ovu prestižnu nagradu nisu navedene u dostupnom sadržaju sa sajta NIN-a.

Za više informacija, možete posetiti NIN online.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*