Aveti Od Henrik Ibzen

recenzija pdf
"Aveti" je dramsko delo koje je napisao Henrik Ibsen, jedan od najznačajnijih norveških pisaca. Ova drama, koja je prvi put izvedena 1881. godine, istražuje složene moralne nedostatke modernog društva i društvene konvencije koje potiskuju pojedinca.
Aveti Od Henrik Ibzen

Radnja se fokusira na porodične odnose i probleme. Priča prati glavnu junakinju, gospođu Helenu Alving, koja se suočava sa izazovima patrijarhalnog društva i sopstvenim unutrašnjim konfliktima. Tema drame se dotiče problema krivice, tajni, potlačenosti žena i ograničenja društvenih normi. Ibsenov “Aveti” kritikuju društvene konvencije, licemerje i patrijarhalne strukture. Kroz dijaloge između likova, Ibsen postavlja pitanja o slobodi pojedinca, moralnim izborima, tajnama i oslobađanju od društvenih ograničenja. Drama “Aveti” je poznata po svojoj dubokoj psihološkoj karakterizaciji likova, snažnim dijalozima i kritici društvenih normi. Ibsenov rad imao je značajan uticaj na razvoj modernog dramskog izraza i smatra se jednim od prekretnica u evoluciji drame. “Aveti” su i danas relevantne jer se bave univerzalnim temama koje se tiču pojedinca i društva. Ova drama podstiče publiku da razmišlja o moralnim pitanjima, položaju žene u društvu i odnosima moći.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*