Bele Noći Od Fjodor Dostojevski PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: White Nights Short story by Fyodor Dostoevsky

„Bele noći“ je pripovetka Fjodora Dostojevskog koja govori o mladiću po imenu pripovedač koji je usamljen i izolovan u gradu. Jedne letnje noći upoznaje mladu ženu po imenu Nastenka koja je takođe sama i oni započinju vezu uprkos činjenici da dolaze iz različitih društvenih sredina.
Bele Noći Od Fjodor Dostojevski

Narator i Nastenka provode nekoliko dana zajedno, šetajući gradom i pričajući o svojim životima i snovima. Oni se zbližavaju i razvijaju snažna osećanja jedno prema drugom, ali je na kraju njihova veza osuđena na propast zbog društvenih barijera koje stoje između njih.

„Bele noći“ je potresna i duboko dirljiva priča koja istražuje teme ljubavi, usamljenosti i ljudske potrebe za vezom. Smatra se klasikom ruske književnosti i inspirisao je brojne adaptacije, uključujući filmove i scenske produkcije.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

F.M.Dostojevski-Bele-noci

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Fjodor Mihajlovič Dostojevski (rus. Фёдор Михайлович Достоевский) je bio ruski pisac.


Više O Autoru

Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*