Doktor Faustus Od Tomas Man

recenzija pdf

"Doktor Faustus" je roman koji je napisao nemački pisac Tomas Man. Ovo delo je objavljeno 1947. godine i smatra se jednim od najznačajnijih romana 20. veka.
Doktor Faustus Od Tomas Man

Roman “Doktor Faustus” se inspirisao legendom o Faustu, ali je Man donio svoju originalnu interpretaciju. Priča prati život kompozitora Adrijana Leverkuna, koji je sklopio pakt s đavolom da bi postigao izuzetnu muzičku genijalnost. Kroz ovu priču, Man istražuje teme poput umetnosti, kreativnosti, moralnosti i nemačke istorije u periodu između dva svetska rata.“Doktor Faustus” je složen roman koji se bavi dubokim filozofskim i moralnim pitanjima. Man koristi svoj stilski izvanredan i detaljan pristup u opisivanju muzike, umetnosti i duhovne krize lika. Ova knjiga istovremeno je psihološki intenzivna i bogata političkim, istorijskim i kulturnim kontekstom.Roman “Doktor Faustus” je ostavio dubok uticaj na književnost i postao klasik modernističke književnosti. Tomas Man je kroz ovu knjigu pružio kritički osvrt na nemačko društvo i njegovu istoriju, kao i na ulogu umetnosti u svetu punom konflikata.Ako ste zainteresovani za složene romane koji istražuju umetnost, moralnost i istorijski kontekst, “Doktor Faustus” od Tomasa Mana je izvanredan izbor. Uživajte u ovom dubokom i intelektualno izazovnom delu koje će vas provesti kroz lavirinte ljudske psihe i društvenih previranja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Tomas Man - Thomas Mann

Tomas Man je rođen 6. juna 1875. godine u veoma poštovanoj trgovačkoj porodici u srednjovekovnom gradu Libeku na Severnom moru.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*