Pisma I – III Od Fjodor Mihailovič Dostojevski

recenzija pdf

"Trotomno izdanje pisama Fjodora Mihailoviča Dostojevskog" je specijalno izdanje koje obuhvata sva sačuvana pisma ovog velikog ruskog klasika. U ovim pismima Dostojevski se dopisivao sa svojim rođacima, saradnicima i izdavačima, pružajući nam dragoceni uvid u njegov život, stvaralaštvo i pogled na svet.
Pisma I – III Od Fjodor Mihailovič Dostojevski

Pisma su organizovana u tri toma i obuhvataju period od 1832. do 1882. godine. Na početku, Dostojevski je najviše dopisivao sa svojim bratom Mihailom, a kasnije i sa drugom suprugom Anom. Kroz ova pisma možemo pratiti Dostojevskog u različitim fazama života i stvaralaštva, saznati o njegovim razmišljanjima, strahovima, nadama i ličnim iskustvima. Vrednost ovih pisama leži u tome što nam pružaju intimni uvid u misli i osećanja jednog od najznačajnijih pisaca svih vremena. Kroz ova pisma možemo bolje razumeti njegovu unutrašnju borbu, inspiraciju i proces stvaranja književnih dela koja su ostavila dubok trag u svetskoj književnosti. Pisma Fjodora Mihailoviča Dostojevskog su dragoceno svedočanstvo o životu i stvaralaštvu ovog velikog pisca, i predstavljaju neprocenjivu vrednost za sve ljubitelje njegovog dela i književnosti uopšte.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Fjodor Mihajlovič Dostojevski (rus. Фёдор Михайлович Достоевский) je bio ruski pisac.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*