Estetika Putopisne Reportaže Od Žaklina Duvnjak Radić

recenzija pdf
U knjizi "Estetika putopisne reportaže" autorke Žakline Duvnjak Radić, istražuje se dosadašnji status novinarskih putopisa poznatih pisaca poput Miloša Crnjanskog, Rastka Petrovića i Stanislava Vinavera. Kroz tematsku analizu i dubinsko proučavanje njihovih dela, autorica nas vodi kroz razmišljanja o estetici i značaju putopisne reportaže u književnosti.
Estetika Putopisne Reportaže Od Žaklina Duvnjak Radić

Ovaj odlomak ukazuje na ključnu svrhu studije – podsticanje čitaoca na razmišljanje o važnosti i uticaju putopisne reportaže kao književnog žanra. Kroz izlaganje o Crnjanskom, Petroviću i Vinaveru, autorica nam otkriva da su ovi pisci bili izuzetno cenjeni i priznati u svetu književnosti, a njihovi putopisi su im doneli veliku reputaciju. Autorica nas poziva da se zapitamo o prirodi njihovog uspeha i kako su oni uspeli da kombinuju novinarstvo i književnost na tako izuzetan način. Takođe, nas podstiče da se zapitamo o tome kako putopisna reportaža doprinosi razumevanju drugih kultura, geografskih područja i društava, te kako nam može otvoriti vrata ka novim perspektivama i saznanjima. “Estetika putopisne reportaže” je knjiga koja će zainteresovati ljubitelje književnosti, novinarstva i putovanja. Autorica nam pruža uvid u bogatstvo ovog žanra, ističući njegovu estetsku vrednost i ulogu u oblikovanju našeg shvatanja sveta. Kroz svoje analize, ona nas inspiriše da preispitamo i cene putopisnu reportažu kao jedinstvenu formu književnog izraza.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*