Filozofija Vina – Meki Povez Od Bela Hamvaš

recenzija pdf
"Filozofija vina - meki povez" je knjiga autorke Bele Hamvaš, koja istražuje filozofsku dimenziju vina i njegovu ulogu u ljudskom iskustvu. U ovoj knjizi, Hamvaš izražava svoje razmišljanje o vinu kao simbolu i izvoru zadovoljstva, ali istovremeno naglašava da je važno uzeti u obzir kontekst i okolnosti u kojima se pije vino.
Filozofija Vina - Meki Povez Od Bela Hamvaš

Autor iznosi ideju da zakon pijenja vina, poput zakona ljubavi, ne poznaje ograničenja vremena, mesta ili načina. Međutim, ističe da su okolnosti važne kako bi se ispravno uživalo u vinu. Prema prirodi samog vina, preporučuje se odabir odgovarajućeg godišnjeg doba i doba dana. Hamvaš opisuje vina kao lenja, koketna, brbljiva ili tragična, ukazujući na različite karakteristike kojima vino može obogatiti iskustvo konzumenta. Autor naglašava da je neosetljivo piti vino sa dramatičnim karakterom na porodičnom ručku, dok je neukusno konzumirati razigrano vino na zvaničnoj večeri. Hamvaš takođe ističe da vino voli visinu i vidik, te podstiče čitaoca da uvek traži perspektivu prilikom ispijanja vina. “Filozofija vina – meki povez” je knjiga koja će privući ljubitelje vina, ali i one koji su zainteresovani za filozofske aspekte svakodnevnog života. Bele Hamvaš nam pruža inspirativan pogled na vino kao izvor užitka i estetskog iskustva, podstičući nas da razmišljamo o dubljim dimenzijama koje ono može pružiti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*