Gijom Muso – U Jednom Trenu

recenzija pdf
Priča koja vas vraća u prošlost i vodi vas u propitivanje sopstvenog postojanja. Gijoma Musoa „U ovom trenutku“, knjiga koju možete progutati u svojoj sofi kao na plaži.
Gijom Muso - U Jednom Trenu knjiga

Priča počinje sa čovekom, Arturom, koji je nasledio svetionik. Njegov otac insistira da ne ulazi u prostoriju ograđenu zidom u podrumu. Junak ne sluša (inače ne bi bilo smešno) i nalazi se gurnut u putovanje kroz vreme. Tokom svojih avantura, on će upoznati ženu u koju se ludo zaljubljuje, Saru, i sa kojom će pokušati da uspostavi vezu. Ali kako možete da živite svoj život kada živite samo jedan dan u godini, a sve što se izgradi tokom ovog putovanja jednog dana će biti uništeno?

Pisanje Gijoma Musa je tečno i lako dostupno. Ima veoma lepo pero koje čitaoca, kroz stranice, vodi u avanturu bogatu emocijama. Ritam koji je zadan tekstu ostavlja nas u neizvesnosti do poslednjeg reda. Kraj je izvanredan i dobro osmišljen. Može se samo diviti genijalnosti koja stoji iza ovih spisa.

Ova knjiga nas vodi na putovanje iz godine u godinu, podsećajući nas na ključne događaje ovih vremena. Objavljen 2015. godine, predlaže ponovni osvrt na vreme od 1991. do 2015. Ovaj roman pruža blagi osećaj nostalgije i bekstva. Ova priča usidrena na putovanju kroz vreme nam omogućava da razmislimo o našim životima. Navikli smo da živimo veoma brzo, a da ne odvojimo vreme da se smirimo. Pomaže nam da ponovo razmislimo o mestu naše porodice u našem životu i našim prioritetima. Ovu knjigu je zanimljivo čitati u ovom vremenu dekonfinacije koje nas je takođe osvestilo šta nam je najvažnije (pogledajte moj članak o mogućnostima izolacije ovde).

Što se karaktera tiče, dopao mi se lik dede, Salivan. On je i zabavan i veoma dirljiv. Ne želeći da pravi psihološku analizu likova, on predstavlja tu dobroćudnost i ovaj stub koji je potreban svakom čoveku tokom života. On takođe predstavlja onu neophodnu referentnu tačku kada izgubimo oslonac u svakodnevnom životu. Nažalost, manje mi se dopao lik Sare, koja više liči na NPC (lik koji nije igrač) koji trpi događaje. Voleo bih da je malo razvijenije.

„Samo ovaj trenutak“ Gijoma Musa je knjiga koju treba čitati da biste pobegli od svakodnevnog života. Bila je to ogromna simpatija koju nisam očekivao. Idi i proživi vreme čitanja, uz Artura, u borbi protiv vremena!

Pregled PDF Knjige

kupdf.net_gijom-muso-u-jednom-trenu (1)_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*