Guantanamera Od Jose Marti

recenzija pdf
"Guantanamera" je pesma koja je napisana od strane kubanskog pesnika i političkog lidera Jose Martija. Ova pesma je postala jedna od najpoznatijih i najomiljenijih pesama na Kubi, ali je takođe postigla veliku popularnost i širom sveta.
Guantanamera Od Jose Marti

“Guantanamera” je himna slobode, ljubavi prema domovini i borbe za pravdu. Pesma ističe lepotu kubanske zemlje, njen narod i kulturu. Kroz lirske stihove, Marti slavi snagu i hrabrost kubanskog naroda i izražava svoju nadu za bolju budućnost. Pesma je postala poznata širom sveta, a njen refren “Guantanamera, guajira Guantanamera” je postao prepoznatljiv simbol kubanske muzike. Pesma je prepoznatljiva po svojoj energičnoj melodiji i ritmu koji često prati izvođenje tradicionalnih kubanskih instrumenata, poput gitare i treseta. “Guantanamera” je postala simbol otpora, identiteta i kulture. Ona nas podseća na snagu muzike i poezije da inspirišu ljude, prenoseći univerzalne poruke ljubavi, slobode i nade.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*