Ubojstvo Rodžera Akrojda Od Agata Kristi, Hrvatski

recenzija pdf
Ubojstvo Rogera Ackroyda djelo je detektivske fikcije britanske spisateljice Agathe Christie, prvi put objavljeno u lipnju 1926. u Ujedinjenom Kraljevstvu od strane William Collins, Sons i u Sjedinjenim Državama od strane Dodd, Mead and Company. To je treći roman u kojem je glavni detektiv Hercule Poirot.
Ubojstvo Rodžera Akrojda Od Agata Kristi

Poirot se povlači u selo u blizini kuće prijatelja, Rogera Ackroyda, kako bi nastavio projekt usavršavanja biljnih mozgova. Ubrzo nakon toga Ackroyd je ubijen i Poirot mora izaći iz mirovine kako bi riješio slučaj.

Roman je bio dobro primljen od svog prvog objavljivanja. Godine 2013. Udruga britanskih kriminalističkih pisaca proglasila ga je najboljim kriminalističkim romanom ikada. To je jedan od Christiejevih najpoznatijih i najkontroverznijih romana, njegov inovativni završetak ima značajan utjecaj na žanr. Howard Haycraft ga je uvrstio na svoj popis najutjecajnijih kriminalističkih romana ikada napisanih. Kratka biografija Christie koja je uključena u izdanja njezinih knjiga u Velikoj Britaniji 21. stoljeća naziva se njezinim remek-djelom. 

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Agatha Christie - Ko je ubio Rogera Ackroyda (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Agata Kristi - Agatha Christie

Dame Agatha Marz Clarissa Christie (15. Septembar 1890. Godine – 12. Januara 1976. Godine) bila je poznat Engleski pisac.


Više O Autoru