Ilium Od Den Simons

recenzija pdf

Strani Naziv: Ilium Novel by Dan Simmons

„Ilium“ je naučnofantastični roman koji je napisao Dan Simons. Roman je prvi put objavljen 2003. godine i deo je obimnije serije knjiga koja uključuje „Olimp“.
Ilium Od Den Simons

U “Ilijumu” Simons istražuje ideju budućnosti u kojoj su se bogovi drevne mitologije vratili na Zemlju i ponovo šetaju među smrtnicima. Radnja romana smeštena je u dva različita vremenska perioda, jedan na Zemlji i jedan na udaljenoj planeti poznatoj kao Ilium.

Priča zasnovana na Zemlji prati grupu naučnika i inženjera koji rade na stvaranju virtuelne simulacije drevne Troje, dok priča zasnovana na Ilijumu prati grupu likova koji su deo epske bitke između bogova i smrtnika.

Simons spaja elemente naučne fantastike, fantastike i klasične književnosti kako bi stvorio bogat i složen svet koji je poznat i potpuno jedinstven. “Ilium” je uzbudljiva avantura koja će vas držati na ivici napetosti od početka do kraja.

Sa svojim maštovitim spojem naučne fantastike, mitologije i književnosti, “Ilium” je obavezno štivo za ljubitelje spekulativne fantastike i epskih avantura.

Zaviri u knjigu

Ilium Od Den Simons

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*