Olimp Od Den Simons

recenzija pdf

Strani Naziv: Olympos Novel by Dan Simmons

„Olimp” je naučnofantastični roman Dena Simonsa, prvi put objavljen 2005. Nastavak je romana „Ilium” i deo je veće serije knjiga.
Olimp Od Den Simons

Radnja romana smeštena je u dva različita vremenska perioda, jedan na Zemlji i jedan na planeti Ilijum. Na Zemlji grupa likova pokušava da spase čovečanstvo od strašne sudbine, dok je na Ilijumu grupa likova upletena u rat između bogova i smrtnika.

U “Olimpu” Simons istražuje ideju o budućnosti u kojoj su se bogovi drevne mitologije vratili na Zemlju i ponovo šetaju među smrtnicima. Roman je ispunjen uzbudljivom akcijom, filozofskim razmišljanjima i trenucima introspekcije, što ga čini obaveznim štivom za ljubitelje spekulativne fikcije i epskih avantura.

Kao i “Ilium“, “Olimpos” spaja elemente naučne fantastike, fantazije i klasične književnosti da bi stvorio bogat i složen svet koji je poznat i potpuno jedinstven. Ako ste ljubitelj epskih avantura i spekulativne fikcije koja izaziva razmišljanje, onda je “Olimp” definitivno knjiga koju biste trebali pogledati.

Zaviri u knjigu

Olimp Od Den Simons

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*