Izabrane Pripovijetke Od Šandor Gjalski Ksaver

recenzija pdf
"Izabrane pripovetke" je zbirka priča koju je napisao Šandor Đalski Ksaver. Đalski je bio sanjar i lirik, ali istovremeno i svedok i svojevrsni hroničar zagorskog plemićkog sveta osuđenog na propast. U ovoj knjizi se nalazi deset njegovih pripovedaka: Noćni zapisak iz doma, Na groblju, Perpetuus, Žrtva, Pelud, Lirski intermezzo, Čudnovati teslar, Sveta noć, Nacionalna ekonomija i Sa šetnje.
Izabrane Pripovijetke Od Šandor Gjalski Ksaver

Ove izabrane pripovetke vode nas kroz bogati svet Đalskog stvaralaštva. Kroz raznolike priče, istražuje se život zagorskog plemstva, njihove moralne dileme i društveni pad. Đalski koristi svoj izražajan stil pisanja kako bi dočarao slikovite slike, opisao duboka razmišljanja i istakao kompleksnost ljudskog postojanja. Likovi u ovim pričama suočavaju se sa različitim izazovima, gubicima, ljubavlju i razočaranjem, a priče nam pružaju uvid u složenost ljudskih emocija i odnosa. Kroz njih, Đalski postavlja važna pitanja o moralu, društvu i životu. “Izabrane pripovetke” su zbirka koja će privući ljubitelje književnosti, posebno one koji su zainteresovani za dublje razumevanje ljudske prirode i društvenih vrednosti. Đalskijeve priče nas uvode u svet plemenitaškog Zagorja, stvarajući snažne emocionalne veze s likovima i otvarajući prostor za razmišljanje o egzistenciji i propadajućem svetu plemića.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*