Jeretici Od Gilbert Kit Česterton

recenzija pdf

"Jeretici" (Heretics) je knjiga koju je napisao engleski pisac Gilbert Keith Chesterton. Ova knjiga predstavlja zbirku eseja u kojima Chesterton iznosi svoje stavove o različitim društvenim, filozofskim i religijskim pitanjima.
Jeretici Od Gilbert Kit Česterton

“Jeretici” se bavi kritikom raznih ideologija, trendova i misaonih tokova svog vremena. Chesterton iznosi svoje protivljenje prema mnogim idejama i stavovima koji su bili popularni u to doba, uključujući skepticizam, relativizam, materijalizam i druge oblike modernog misljenja. Kroz svoje eseje, Chesterton koristi humor, sarkazam i iznenađujuće analogije kako bi iznio svoje argumente i osporio mnoge prihvaćene norme.Ova knjiga je karakteristična po Chestertonovom stilu pisanja koji je duhovit, provokativan i izaziva razmišljanje. Autor se bavi temama kao što su religija, politika, umjetnost i moralnost, te ističe važnost tradicije, vrednosti i pravih prioriteta u životu.“Jeretici” je postala poznata kao jedno od najznačajnijih dela Chestertona, u kojem je pokazao svoju briljantnost kao pisac, mislilac i polemičar. Njegovi eseji su ostavili trajan uticaj na književnost i razmišljanje, a Chesterton se smatra jednim od najinspirativnijih pisaca i filozofa svog vremena.Ako ste zainteresovani za razmišljanja o društvu, religiji i filozofiji kroz humoristički i sarkastični pristup, “Jeretici” od Gilberta Keitha Chestertona su odličan izbor. Uživajte u njegovim esejskim izazovima i provokacijama koje će vas inspirisati da razmišljate izvan ustaljenih okvira.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*