John Green – Greška U Našim Zvijezdama

recenzija pdf

Potresna i jednostavno napisana knjiga govori o ljubavi i teškoj bolesti današnjice-raku. Glavni likovi su tinejdžeri, Augustus ima sedamnaest a Hazel šesnaest godina. Oboje su suočeni s teškom bolešću i unatoč tome zaljubljuju se. John Green je napisao ovu priču i u nju ugradio dozu humora koja je ovo delo dovela na popis bestselera New York Timesa.
John Green - Greška U Našim Zvijezdama

Iz knjige:

Imala sam operaciju koja se zove radikalna disekcija vrata, a ugodna je otprilike kao što zvuči. Uslijedilo je zračenje. Onda su za moje tumore na plućima isprobali nešto kemoterapije.Tumori su se smanjili pa opet narasli.

Tad sam imala četrnaest. Pluća su mi se počela puniti vodom. Izgledala sam prilično mrtvo -ruke i noge bile su otečene; koža ispucala; usne su mi neprestano bile plave. Imaju taj lijek koji čini da te činjenica da ne možeš disati ne plaši previše, a ja sam ga obilno dobivala kroz infuziju. Taj lijek i njih još dvanaestak. Ali svejedno postoji određena nelagoda s utapanjem, posebno ako se događa tijekom nekoliko mjeseci.

Konačno sam završila na intenzivnoj s upalom pluća, dok mije mama klečala pored kreveta i pitala, “Dušo, jesi li spremna?”


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*