Kad Jaganjci Utihnu Od Thomas Harris

recenzija pdf
Ocena:(Ocena: 5 od 5. Ukupno: 1)

Strani Naziv: The Silence of the Lambs Novel by Thomas Harris

Kad Jaganjci Utihnu je roman autora Tomasa Harisa koji je prvi put objavljen 1988. godine.
Kad Jaganjci Utihnu Od Thomas Harris

Glavna junakinja knjige je FBI agent Klaris Stirling koja je zadužena za hvatanje serijskog ubića Bafala Bila. U svom naporu da uhvati ubicu, Klaris se obraća psihijatru Hannibalu Lecteru, koji je zatvoren zbog svojih zločina. Lecter postaje ključni igrač u potrazi za Bafalom Bilom, ali Klaris ne shvata koliko će cena biti visoka za dobijanje informacija od njega. Roman je osvojio više nagrada, uključujući Nagradu Brāma Stokera i Nagradu Edgara. 

Postao je bestseler i prilagođen je u kultni film 1991. godine, a dobio je i mnoge druge adaptacije uključujući TV serije i druge filmove.

New York Times: Književna recenzija

U romanu “Tišina jaganjaca”, Tomas Haris nas uvodi u zastrašujući i napeti svet serijskih ubica, gde se mlada i ambiciozna FBI agentica Klarijs Starling suočava s demonima prošlosti i sadašnjosti kako bi rešila slučaj koji će joj promeniti život. Harisove vešte karakterizacije i složene narativne niti tvore jedan od najzapaženijih psiholoških trilera današnjice.

Roman, koji se odvija u kasnim osamdesetim godinama, prati Klarijs Starling dok pokušava da pronađe i zaustavi opasnog serijskog ubica Buffalo Billa, uz pomoć manipulativnog i zastrašujućeg genija, dr. Hannibala Lectera. Haris majstorski razvija napetost i drži čitaoca u neizvesnosti tokom cele priče, koristeći duboko istražene psihološke profile svojih likova kako bi stvorio zastrašujuću sliku ljudske prirode.

U “Tišini jaganjaca”, Haris iznosi svoju sposobnost da stvori nezaboravne likove, poput dr. Lectera, čije zločine i krvoločnost fasciniraju čitaoca uprkos njihovoj suštinskoj užasnosti. Istovremeno, Haris prenosi univerzalne teme o potrazi za pravdom i samoproučavanju kroz lik Klarijs Starling, koja se bori da održi svoj moralni kompas dok se suočava s najmračnijim aspektima ljudske prirode.

Zaviri u knjigu

Kad Jaganjci Utihnu Od Thomas Harris pdf (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Tomas Heris - Thomas Harris

Thomas Harris je američki pisac rođen 11. aprila 1940. godine u Džeksonu u saveznoj državi Misisipi. Odrastao je u siromašnoj porodici, a njegov otac je bio veteran Drugog svetskog rata. Nakon završetka srednje škole, Harris je upisao Univerzitet u Vašingtonu, gde je diplomirao englesku književnost.


Više O Autoru

Jedan komentar na knjigu

  1. Nenad P., pisac i kritičar

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*