Kineski San Od Ma Đijen

recenzija pdf

"Kineski san" je roman autora Ma Đijena, koji je napisan kao satira kineskog vladajućeg političkog sistema. Roman istražuje ideju predsednika Si Đinpinga o "kineskom snu" - konceptu velike obnove kineskog nacionalnog duha putem ekonomskog i političkog preporoda zemlje. Kroz fantastične elemente, Ma Đijen predstavlja svet obeležen propagandom i potrebom da se prošlost potisne i zaboravi, dok se sadašnjost oblikuje kao lažna idealna slika.
Kineski San Od Ma Đijen

Radnja romana prati psihološki slom pojedinca kroz sedam epizoda, što omogućava autoru da analizira složene teme i nedostatke kineskog političkog sistema. Ma Đijen koristi svoj izrazito kritički ton kako bi osvetlio probleme sa kojima se suočava moderna Kina, posebno u vezi sa cenzurom, propagandom i oblikovanjem javnog mnjenja. Ma Đijen je poznat po svojim antirežimskim idejama i kritici kineskog političkog sistema, zbog čega je proveo veći deo svog života u egzilu. Njegove pripovetke i romani, uključujući “Kineski san”, su zabranjeni u Kini zbog svoje kritičnosti prema vlasti. Ovaj roman pruža duboko provocirajuću i provokativnu perspektivu na kinesko društvo i politiku, te poziva čitaoce da razmisle o posledicama vladajućeg sistema i važnosti slobode izražavanja i mišljenja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*