Kralj Edip Od Sofokle PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Kralj Edip" je tragedija napisana od strane slavnog grčkog pisca Sofokla. Ovo je jedno od najpoznatijih dela antičke grčke književnosti koje je ostavilo dubok uticaj na pozorište i filozofiju.
Kralj Edip Od Sofokle

Tragedija prati priču o kralju Edipu, vođi Tebe, koji se bori s neobjašnjivom kugom koja pogađa njegovu zemlju. Edip se upušta u traganje za uzrokom te kuge, a tokom tog procesa otkriva mučnu istinu o svom poreklu i sopstvenoj sudbini. On otkriva da je ubica svog oca i da je stupio u incestuoznu vezu s vlastitom majkom.“Kralj Edip” je tragedija koja se bavi konceptom sudbine, slobodne volje, istine i moralnih posledica. Sofokle postavlja pitanje o granicama ljudske moći i sagledava dublje slojeve ljudske prirode. Kroz dramatične sukobe i unutrašnje konflikte, ova tragedija provocira publiku na razmišljanje o odnosu između ljudskih postupaka i njihovih posledica.Sofokleova veština pisanja je izvanredna, a njegovo izražavanje moćno. Kroz bogatstvo jezika, likovi oživljavaju na sceni i prenose gledaocima njihove strahove, tugu, krivicu i očaj. “Kralj Edip” je klasik koji se često izvodi i proučava širom sveta, a njegova univerzalna tema i snažne moralne implikacije čine ga i danas relevantnim.Pripremite se za emocionalno i intelektualno zahtevno putovanje dok se upuštate u tragediju “Kralj Edip” od Sofokla. Ova tragedija će vas potresti, izazvati vašu moralnu introspekciju i postaviti duboka pitanja o ljudskoj egzistenciji i našoj ulozi u svetu.

sofoklo_kraljedip_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*