Kraljevstvo Slovena Od Mavro Orbini PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
Knjiga "Kraljevstvo Slovena" autora Mavra Orbinija je značajno delo koje predstavlja prvu zajedničku istoriju južnih Slovena. Orbini, dubrovački benediktinac koji je živeo u XVI veku, objavio je ovo delo 1601. godine u Pezaru. U to vreme, na početku epohe baroka, svet je svedočio povlačenju južnoslovenskih zajednica i gubicima njihovih kultura.
Kraljevstvo Slovena Od Mavro Orbini

Ova knjiga ima značajnu ulogu u razvoju panslavističkih ideja i koncepta južnoslovenskog okupljanja. Orbini, zajedno sa svojim prethodnikom Vinkom Pribojevićem, hvarskim dominikancem, doprineo je razumevanju i dokumentovanju istorije i kulture južnih Slovena. Njegovo delo je važan doprinos proučavanju slovenske prošlosti i identiteta. “Kraljevstvo Slovena” predstavlja ključni tekst za sve one koji su zainteresovani za istoriju južnih Slovena i razvoj panslavističkih ideja u regionu. Orbini je ostavio dubok uticaj na razmišljanje o južnoslovenskom identitetu i njihovoj prošlosti.

kraljevstvo slovena

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*