Odeljenje Za Rak Od Aleksandar Solženjicin PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Cancer Ward Novel by Aleksandr Solzhenitsyn

„Odeljenje za rak“ je roman koji je napisao ruski pisac Aleksandar Solženjicin i prvi put je objavljen 1968. Radnja romana smeštena je u sovjetsku bolnicu 1950-ih i prati grupu pacijenata i njihova iskustva na odeljenju za rak.
Odeljenje Za Rak Od Aleksandar Solženjicin

Roman istražuje teme bolesti, smrti i ljudskog stanja kroz iskustva pacijenata i odnose koje stvaraju u bolnici. Kroz likove i njihove priče, Solženjicin postavlja pitanja o smislu života, uticaju političkih ideologija na pojedince i efektima Staljinovog režima na sovjetsko društvo.

„Odeljenje za rak“ se smatra znamenitim književnim delom i široko se smatra jednim od Solženjicinovih najvažnijih i najmoćnijih dela. Roman je napisan dok se Solženjicin i sam lečio od raka i odražava njegova iskustva u sovjetskoj bolnici i njegova razmišljanja o političkoj i društvenoj stvarnosti tog vremena.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Odeljenje Za Rak Od Aleksandar Solženjicin PDF

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Aleksandar Isajevič Solženjicin

Aleksandar Isajevič Solženjicin (11. decembar 1918 — 3. avgust 2008) bio je ruski romanopisac i jedan od najpoznatijih sovjetskih disidenata.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*