Paulo Koeljo – Peta Gora

recenzija pdf

Strani Naziv: Paulo Coelho

Godina objave 1996. Ovo je priča o jednom čoveku koji se sukobljava sa jako moćnim silama iz svoga vremena. Radnja se dešava u IX veku pre Hrista a u priči se pojavljuje i prorok Ilija.
Paulo Koeljo - Peta Gora Knjiga

Nije bilo teško zakazati prijem kod cara Ahava. Mnogo pokoljenja unazad, još otkako je kralj Samuilo stupio na presto, proroci su zauzimali značajno mesto u trgovini i upravljanju zemljom. Mogli su da se žene, da rađaju decu, ali su stalno morali biti na raspolaganju Gospodu kako
upravljači nikada ne bi skrenuli s pravog puta.

Predanje je govorilo da su upravo blagodareći onima koje je „Bog nadahnuo“ mnoge bitke dobijene, a Izrailj je opstao; jer, kad god bi njegovi upravljači krenuli stranputicom, uvek bi se našao neki prorok da ih vrati na put Gospodnji. Čim je stigao na dvor, obavestio je kralja da će suša pustošiti čitavu oblast sve dok se ne napusti kult feničan- skih bogova.
Vladar nije pridavao naročit značaj onome što je čuo, ali Jezavelja – koja je stajala pored Ahava i pomno pratila svaku Ilijinu reč – počela je da ga podrobno ispituje o poruci koju je primio. Ilija joj je ispričao o viziji, o glavo- bolji, o utisku da se vreme zaustavilo dok je slušao anđela.

Dok je opisivao šta mu se dogodilo, mogao je izbliza da osmotri princezu o kojoj su svi govorili; bila je to jedna od najlepših žena koje je ikad video, s dugom crnom kosom koja joj je dopirala do struka savršeno izvajanog tela. Njene zelene oči, koje su blistale na preplanulom licu, netremi-ce su zurile u Ilijine oči; on nije uspevao da odgonetne šta njihov pogled znači, i nije mogao ni da sluti kakav su potres izazivale njegove reči.

PDF Pregled

peta_gora_ctp (1)_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Paulo Coelho

Rođen (24. Avgusta. 1947. godine, Rio De Žaneiro, Brazil) Brazilski pisac romana poznat po spiritualnom adventurističkom stilu pisanja romana.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*