Priče O Narcisu Zlostavljaču Od Jasmina Ahmetagić

recenzija pdf
"Knjiga "Priče o Narcisu zlostavljaču" predstavlja autorsko delo Jasmine Ahmetagić. Ovom novom izdanju obeležava se desetogodišnjica prvobitnog izdanja koje se smatra ključnim književnim ostvarenjem XXI veka, ne samo u oblasti književne teorije, već i u primeni novih metoda i instrumenata u njenom proučavanju, posebno u psihijatriji i psihologiji.
Priče O Narcisu Zlostavljaču Od Jasmina Ahmetagić

Od samog izlaska, “Narcis” je izazvao živahnu polemiku i različite književne i ideološke interpretacije u našoj zemlji i regionu. Ahmetagićeva je poznata po tome što bez kompromisa izražava svoje stavove, jasno iznoseći svoje mišljenje bez pristrasnosti prema bilo kojoj strani. Zbog toga, njeni književno-teorijski osvrti često dobijaju i političku važnost, iako je njen rad pre svega zasnovan na naučnim principima. Posebno poglavlje “Zlostavljanje književnosti”, koje se fokusira na odbranu Njegoševog “Gorskog vijenca” od iskrivljenih političkih tumačenja, izazvalo je najveću pažnju u javnosti. I nakon deset godina, “Narcis” i dalje ostaje aktuelan, izazivajući promene u ustaljenim kategorijama i ogledajući se u srpskoj i ex-jugoslovenskoj intelektualnoj eliti. Međutim, za one koji su istinski zainteresovani za introspekciju i ne samo za sopstvene odraze, ova knjiga pruža izvor samopreispitivanja na osnovama kritičkog aparata autorke koji je nepresušan.”

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*