Pukovniku Nema Ko Da Piše Od Gabrijel Garsija Markes

recenzija pdf
"Pukovniku nema ko da piše" Gabrijela Garsije Markesa predstavlja duboku i emotivnu priču o usamljenosti, ljubavi i istrajnosti. Glavni lik je stari pukovnik sa Kariba, čija se svakodnevica oslikava kroz njegova sećanja i vezu sa jedinim pratiocem - izgladnelim petlom.
Pukovniku Nema Ko Da Piše Od Gabrijel Garsija Markes

Iako okružen samoćom i materijalnim oskudicom, pukovnik ne odustaje od svog petla, koje je postalo simbol njegove nežnosti i odanosti. Ova priča istražuje duboke emocije koje povezuju čoveka i životinju, istovremeno otkrivajući složenost ljudskog srca. Kroz lik pukovnika, Markes istražuje teme poput usamljenosti, beznadežnosti i istrajnosti. Uporedo sa njegovim ličnim unutrašnjim sukobima, čitalac svedoči o složenim odnosima između pukovnika i njegove žene, čiji odnos odražava dubinu njihove povezanosti i ljubavi. “Pukovniku nema ko da piše” nije samo priča o starosti i gubitku, već je i oda humanosti, saosećanju i dubokom poštovanju prema životu i svim njegovim formama. Ova knjiga ostavlja snažan utisak na čitaoce, podsećajući ih na važnost suštinskih vrednosti u životu.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Gabriel Garsija Markez - Gabriel García Márquez

Gabrijel Garsija Markes bio je kolumbijski pisac, povezan sa žanrom narativne fantastike magičnog realizma i zaslužan za oživljavanje latinoameričkog pisanja.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*