Sitnice Koje Život Znače – II Izdanje Od Lorenco Marone

recenzija pdf
"Sitnice koje život znače - II izdanje" je roman Lorenca Maronea koji nam predstavlja lik usamljenika Čezarea, penzionera koji nikada nije previše obraćao pažnju na ljude.
Sitnice Koje Život Znače - II Izdanje Od Lorenco Marone

 Njegovo vreme uglavnom prolazi u alkoholu i posetama prostitutki Rosani. Međutim, kako se bliži kraju svog života, Čezare postaje svestan koliko njegove bliske osobe pate: njegova ćerka ima bračne probleme o kojima ne govori, a sin je gej i nije mu priznao svoju seksualnu orijentaciju. Tu je i Eleonora, stara mačkoljupka, kojoj pokušavaju da izbace iz stana, Marino koji već godinama ne izlazi iz kuće, i devojka Ema koja povremeno ima modrice na licu. Kroz ove životne situacije, Čezare konačno shvata da mora da promeni neke stvari u svom životu. On počinje da otkriva lepe trenutke i sitnice koje čine život vrednim. Roman nas vodi na putovanje unutrašnjeg preobražaja Čezarea, dok on postepeno razvija empatiju i počinje da se stara o ljudima oko sebe. Marone nam prikazuje važnost malih radosti, međuljudske povezanosti i saosećanja. “Sitnice koje život znače – II izdanje” nas podseća da je život sastavljen od trenutaka koji često izmiču našoj pažnji. Kroz ovo nadahnjujuće štivo, Marone nas podstiče da budemo prisutni u sadašnjem trenutku, da cenimo male gestove ljubaznosti i da negujemo dublje veze sa ljudima oko nas. Roman nas podseća da je promena moguća i da se prava vrednost života krije u pažljivom sagledavanju i ceni svakodnevnih radosti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*