Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde Od Robert Luis Stivenson (na engleskom) PDF

recenzija pdf
Majstorsko delo Roberta Luisa Stivensona o dvostrukosti dobra i zla u ljudskoj prirodi izniklo je iz najtamnijih dubina njegove sopstvene podsvesnosti - tokom noćne more iz koje ga je probudila njegova supruga, uplašena njegovim krikovima.
Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde Od Robert Luis Stivenson (na engleskom)

Više od sto godina kasnije, ova priča o blagorodnom dr. Džekilu i leku koji oslobađa njegovog zlog unutrašnjeg bića – odvratnog, iskrivljenog gospodina Hajda – nije izgubila ništa od svoje moći da šokira. Njena realistička pripovedačka forma poput policijskog izveštaja na zastrašujući način opisuje Džekilovu očajničku borbu dok Hajd preuzima kontrolu nad njegovom dušom – i daje glas našim sopstvenim strahovima od nasilja i zla u nama. Napisan pre nego što je Frojd definisao ego i id, Stivensonov trajni klasik pokazuje izvanredno razumevanje unutrašnjih sukoba ličnosti i ostaje neodoljivo zastrašujući sadržaj naših najgorih noćnih mora. “Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda” je jedno od najpoznatijih dela engleske književnosti i smatra se ključnim delom gotičkog horor žanra. Ova priča nas izaziva da razmislimo o dubinama ljudske duše i prirodi dobra i zla koje prebivaju u svakom od nas. Ona je večna upozorenje o moći tamnih sila u nama i nezaobilazno štivo za sve ljubitelje jeze i napetosti.

the strange case of dr. jekyll and mr. hyde

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*