Sveti Pajsije Veličkovski – O Umnoj Ili Unutrašnjoj Molitvi

recenzija pdf
U tekstu o Svetom Pajsiju Veličkovskom, autor izražava duboku zabrinutost zbog onih koji su kritikovali umnu ili unutrašnju molitvu, posebno molitvu Isusovu, koja se svesno i duboko obavlja u srcu. On primjećuje da neki u monaštvu osuđuju ovu vrstu molitve i izražavaju sumnju u njenu bogoslovlje.
Sveti Pajsije Veličkovski - O Umnoj Ili Unutrašnjoj Molitvi

Autor smatra da je takvo ponašanje podstaknuto neprijateljem čovečanstva kako bi iskoristio jezike tih ljudi kao oruđe za opoganjivanje i napad na duhovne prakse koje su neporočne i božanske. On se brine da bi neki koji nisu dovoljno utemeljeni u veri mogli biti zavedeni ovim kritikama i zapasti u zamku zlohuljenja. Tekst naglašava važnost razumevanja i praktikovanja duboke unutrašnje molitve, posebno molitve Isusove, kao ključnog duhovnog alata za približavanje Bogu i razvoj duhovnog života. Autor se trudi da zaštiti ovu duhovnu praksu od kritika i osuda, ističući njen božanski karakter i važnost za duhovni razvoj.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*