Tereza Driskol – Platićeš Mi

recenzija pdf

Strani Naziv: I Will Make You Pay by Teresa Driscoll

Novinarka Alis Henderson ima tajne, ali je uradila dobar posao da nastavi dalje i ostavi te stvari iza sebe. Ona uživa u svom poslu, ima partnera koji bi odveo stvari još dalje da je voljna, i želi da bude tu za svoju majku, koja ima HOBP u završnoj fazi. Ali kada dobije preteći telefonski poziv, sa izobličenim glasom pozivaoca, njen svet počinje da se raspliće. Uskoro su još pretnje, a ni njena majka nije bezbedna. Kako Alis može dobiti policijsku pomoć koja joj je potrebna kada ne želi ni da im kaže istinu o svojoj prošlosti?
Tereza Driskol - Platićeš Mi knjiga

Sada je PI Michael Hill na njenom slučaju

On je bivši detektiv koji se još uvek može osloniti na svog bivšeg partnera da deli informacije i pristup sa njim kako bi mogao da pokuša da zaštiti Alis dok progonitelj ne bude uhvaćen. Ali stalkerovo ponašanje eskalira i on i njegova bivša partnerka se plaše da bi Alisa mogla završiti kao slučajevi koji ih proganjaju, slučajevi u kojima je stalker konačno ubio njihovu žrtvu. Nadaju se da će uspeti da uhvate progonitelja pre nego što stvari odu predaleko.

U mislima su bila tri potencijalna osumnjičena i to je stvoreno za veoma strašnu priču

Ali Alis me je još više zabrinula za nju jer bi učinila neke zaista nerazumne stvari za ženu koja ima uhodnika koji joj preti da će upotrebiti žicu od sira. U jednom trenutku je toliko izbezumljena da ne može ni da odgovori na pitanja PI, a u sledećem je skočila tu i tamo, odlučna da ne dozvoli da je uhodi spreči da radi ono što želi. Prioriteti žena! Koliko ćete postići ako vas progonitelj sir-žice?!

Činilo se kao obična sreda dok telefon nije zazvonio

Misteriozni pozivalac preti novinarki Alis Henderson koja to odbacuje kao prevaru. Ali sledeće srede, progonitelj povlači još jedan potez — i postaje jasno da se sve radi o Alis. Alis je odlučna da se ne prepusti strahu, ali svake srede upozorenja eskaliraju, sve dok se ne nađe samo Alis već i njena porodica na vidiku stalkera. Dok se njen progonitelj približava, može li Alis otkriti njegov identitet?

Priča dobro počinje i ima dovoljno obrta do kraja

Priča se smenjuje između sadašnjosti i prošlosti i bila je intrigantna od početka dok je istina postepeno izlazila na videlo o tome ko je i zašto Alis bila uhođena, a skrivene tajne počinju da se otkrivaju.

Ova priča je ispričana iz ugla tri osobe, Alice, privatnog istražitelja Metjua Hila i misterioznog pripovedača „On“. Nateraću te da platiš je dobro napisana priča koja je malo spora za početak, ali dobija zamah kako priča napreduje. Svi glavni likovi su napisani iako nema mnogo verodostojnih osumnjičenih okolo.

Nakon pola puta, priča skreće sa previše podzapleta

(Alisina priča sa njenom majkom, Metjuova interakcija sa njegovom ćerkom i još jednim klijentom, itd.). Nisu baš ništa dodali priči, posebno glavnoj priči stalkera, ali su u stvari odvukli pažnju od nje. Voleo bih da je bilo više susreta sa stalkerom, koji se retko pojavljivao do pred sam kraj. Kao rezultat toga, u knjizi se činilo da nedostaje zaista strašnih trenutaka. Progonitelja sam mogao da pogodim prilično rano, zbog čega mi se kraj romana činio ravnim.

Rekavši to, stvarno mi se dopala tema stalkera. Poglavlja “ON” su dodala mnogo intrige konačnom otkriću. Sve u svemu, uživao sam u čitanju Nateraću te da platiš jer se priča kreće brzim tempom koji usput ima mnogo dobrih obrta. Ako volite misterije, uživaćete u ovoj.

„Ja ću te naterati da platiš“ je ispričano iz više perspektiva, ali prvenstveno iz umova progonitelja i njegove žrtve. Glavni lik, Alis, je novinarka koja počinje da dobija pretnje smrću od nepoznatog čoveka na poslu.

Ovo očigledno menja Alisin život i kako pretnje i dalje dolaze, ona se sve više plaši za svoju bezbednost i preduzima što je moguće više mera predostrožnosti kako bi sprečila da je ovaj ludak napadne ili ubije. Driskol radi neverovatan posao oslikavanja svakodnevnog života žrtve koju uhode. Ona takođe drži identitet stalkera pod repovima od početka do kraja, zbog čega se ova knjiga kreće veoma brzim tempom. Ako ubacite sve preokrete i preokrete zajedno sa unutrašnjim radom njenih istražnih službenika i istraga lokalne policije, imate savršen triler u mojoj knjizi.

Driskol je super talentovan, a sada sam sebe smatrao velikim obožavaocem. Toplo preporučujem ovu knjigu onima od vas koji žele knjigu brzog tempa koja je nepredvidiva, realistična i veoma prijatna.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*