Tonio Kröger Od Tomas Man

recenzija pdf

"Tonio Kröger" je izvanredno delo napisano od strane Thomasa Manna, jednog od najpoznatijih nemačkih pisaca 20. veka. Ova knjiga nam donosi duboko introspektivnu priču o Toniju Krögeru, umetniku koji se bori sa svojim unutrašnjim sukobima i osećajem otuđenosti od društva.
Tonio Kröger Od Tomas Man

Glavni lik, Tonio Kröger, je osetljivi umetnik koji se oseća kao stranac u svetu koji ga okružuje. Kroz njegove unutrašnje monologe i refleksije, pratimo njegovu borbu da pronađe svoje mesto u društvu i da prihvati svoju posebnost.“Tonio Kröger” je roman koji istražuje teme poput umetnosti, identiteta, lepote, strasti i konformizma. Mann nam pruža uvid u unutrašnji svet Tonija Krögera, njegove ambicije i sumnje, težnje za ljubavlju i pripadanjem, ali i njegovu nesposobnost da se uklopi u društvene norme.Kroz Mannov virtuozan stil pisanja, “Tonio Kröger” je oblikovan jezikom koji je poetičan, dubokouman i bogat metaforama. Autor nas vodi kroz Tonijevu emotivnu i intelektualnu evoluciju, preplićući elemente autobiografije s fikcijom.Ova knjiga je meditativno štivo koje nam pruža duboke uvide u prirodu umetnosti, stvaralačkog procesa i životnog puta umetnika. Mann nas podstiče na razmišljanje o konfliktima između umetničke genijalnosti i društvenih normi, te nas izaziva da se zapitamo o sopstvenom mestu u svetu i cenu koju plaćamo za svoju jedinstvenost.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Tomas Man - Thomas Mann

Tomas Man je rođen 6. juna 1875. godine u veoma poštovanoj trgovačkoj porodici u srednjovekovnom gradu Libeku na Severnom moru.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*