Uspon Mraka Knjiga #1 Od K.S. Pakat

recenzija pdf

Strani Naziv: Dark Rise #1 - CS Pacat

Drevni svet magije više ne postoji. Njeni heroji su mrtvi, njegove dvorane su ruševine, a velike bitke između Svetla i Tame su zaboravljene. Samo Stjuardi se sećaju, i oni drže svoje vekovno bdenje, zaklevši se da će zaštititi čovečanstvo ako se Mračni Kralj ikada vrati.
Uspon Mraka Od K.S. Pakat knjiga 1

Šesnaestogodišnji mladić Vil je u bekstvu, a progone ga ljudi koji su ubili njegovu majku. Kada mu stari sluga kaže o svojoj sudbini da se bori pored upravnika, Vil je uveden u svet magije, gde mora da trenira da igra vitalnu ulogu u nadolazećoj bitci protiv Mraka.

Dok Londonu preti povratak Mračnog kralja, preporođeni heroji i zlikovci davno zaboravljenog rata počinju da povlače borbene linije. Ali kako mladi potomci Svetla i Tame stupaju u svoje predodređene uloge, budi se stara vernost, stara neprijateljstva i stari plamen. Vil mora stati uz poslednje heroje Svetlosti kako bi sprečio da se sudbina koja je uništila njihov svet vrati i uništi njegov.

“Uspon mraka” je solidan prvi nastavak Fantasi serije. Tokom prve polovine knjige, osetićete da su neki elementi pomalo svuda (zato što se toliko toga dešava). Apsolutno će vam se sviđati dinamika karaktera. Kontrast između dva glavna lika je neverovatan. Svaka scena u kojoj su oboje bili zajedno je uvek bila tako dobro urađena. Jednostavno volimo kako se međusobno nadopunjuju uprkos tome koliko su različiti. Najbolja stvar je što u njihovoj vezi nema ničeg romantičnog, što je, iskreno, tako osvežavajuće.

Pisanje je takođe dobro urađeno, i bićete prilično uloženi u čitavu knjigu. Preokret na kraju je ludo intenzivan. Ako tražite knjigu koja će vas naterati da se zapitate ko je pravi negativac priče do samog kraja, apsolutno ćete želeti da ovu sledeću knjigu stavite na svoju listu. 

Ova dekadentno mračna priča sadrži neke likove čija su putovanja na putu katastrofe, a svako može da pretpostavi šta će se dogoditi u sledećem poglavlju, a kamoli na sledećoj stranici. Vilov karakter u ovoj priči je fenomenalan i privlačiće čitaoce do poslednje stranice. Jedno je sigurno, K.S. Pakat voli da natera čitaoce i njihova nežna srca da krvare. 

Definitivno bismo ovo dodali u vašu listu knjiga ako želite mračnu fantaziju sa malo romantike i beskonačnom količinom ljutnje. Sve u svemu, zaista će vam se dopasti početak ove trilogije. Pakat gradi svet koji će vas držati na nogama do samog kraja, a likovi bi mogli da vas mame na jednoj stranici, a da vam na sledećoj zabiju nož u srce. 

Približno sredini knjige, tempo se usporio, ali se na kraju ponovo vratio. I iskreno, taj kraj. Neverovatno. Sve u svemu, “Uspon mraka” je prijatan roman. Izgradnja sveta je možda previše neodoljiva, ali likovi i radnja su neverovatni. Priča je brza (osim prvog dela knjige gde je počela malo sporo), a pisanje je solidno. Definitivno nije razočarao. Ako volite fantaziju u okviru zanimljivog magičnog sistema, svakako isprobajte ovu knjigu.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

K. S. Pakat - C. S. Pacat

S. Pakat je najprodavaniji Australski autor, najviše poznat po “Captive Prince” Trilogiji objavljenoj 2015. Godine.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*