Vođa Od Novaković Aleksandar

recenzija pdf
Roman "Vođa" autora Aleksandra Novakovića predstavlja duboku i bolnu analizu duha brutalnosti, ohole nadmenosti i paranoje koji su prisutni u ljudskoj prirodi i koji su često pokretači različitih sukoba i ratova.
Vođa Od Novaković Aleksandar

Radnja romana smeštena je u jedan dan, Vidovdan 1914. godine, ali se širi unazad i unapred, obuhvatajući gotovo četiri decenije. Ova neobična priča prati život protagoniste Stojana Stamenkovića, kapetana 5. čete Drugog puka VKS, čoveka koji je prošao kroz mnoge drastične promene i događaje. Stojan Stamenković je prikazan kao čovek oluje i vihora, čije su ruke preplavljene krvlju iz Balkanskih ratova. On je nemilosrdan smicatelj Bugara, isterivač Turaka i masovni ubica nedužnih civila u Albaniji. Roman ga opisuje kao čoveka bez samilosti, pijanca, i lutalicu, čije su moralne granice i ljudsko dostojanstvo potpuno izgubili smisao u vrtlogu nasilja i destrukcije. Ova knjiga predstavlja vrhunsko delo pripovedačke umetnosti, koja vodi čitaoce kroz košmarni svet kapetana Stamenkovića. Kroz snoviđenja i mračnu stvarnost, autor nas suočava sa dubokim moralnim i psihološkim pitanjima ljudske prirode. “Vođa” je duboko provokativna priča o ljudskom zlu i destrukciji, koja ostavlja snažan utisak na čitaoca i poziva ga da razmišlja o dubokim moralnim pitanjima.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*