Žene Na Studencu, Prvi I Drugi Tom Od Knut Hamsun

recenzija pdf

"Žene na studencu" je roman u dva toma koji je napisao norveški pisac Knut Hamsun. Ova knjiga je prvi deo trilogije "Zemlja zore" (Markens Grøde) koja je postala jedno od najpoznatijih dela Hamsuna.
Žene Na Studencu, Prvi I Drugi Tom Od Knut Hamsun

Roman prati priču o mladom seljaku Isaku, koji se suočava sa izazovima života na seoskom imanju u Norveškoj krajem 19. veka. Isak se zaljubljuje u različite žene na imanju i upliće se u strastvene i složene ljubavne odnose.Kroz “Žene na studencu”, Hamsun istražuje teme ljubavi, prirode, strasti, težnje za slobodom i sukobe između tradicionalnih i modernih vrednosti. Roman donosi živopisne opise prirode, seoskog života i unutrašnjeg sveta likova.Hamsunov stil pisanja je introspektivan i emotivan, stvarajući atmosferu koja uranja čitaoca u misli i osećanja likova.

Kroz slikovit opis i psihološku karakterizaciju, Hamsun donosi složene i višeslojne priče.“Žene na studencu” je deo opusa Knuta Hamsuna koji se ističe po svojoj poetičnosti, senzualnosti i dubokom razumevanju ljudske prirode. Hamsun je dobitnik Nobelove nagrade za književnost, a ova knjiga predstavlja jedan od vrhunaca njegovog stvaralaštva.Ako volite književnost koja vas uranja u emotivne i složene priče, “Žene na studencu” od Knuta Hamsuna je knjiga koju biste trebali razmotriti. Pripremite se za putovanje kroz živopisne pejzaže i unutrašnje svetove likova koji se suočavaju sa strastima i nedaćama života na seoskom imanju.

zene-hamsun_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Knut Hamsun

Knut Hamsun (4. Avgust., 1859 - 19. Februara, 1951.) bio je Norveški pisac kome je dodeljena Nobelova nagrada za literature 1920. Godine.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*