Harlan Coben

Biografija Autora - Sve Knjige

Poklapanje Od Harlan Koben
Poklapanje Od Harlan Koben
Utočište Od Harlan Koben
Utočište Od Harlan Koben
Vin Od Harlan Koben
Vin Od Harlan Koben PDF
Šuma - Harlan Koben knjiga
Šuma – Harlan Koben
Beži Od Harlan Koben
Beži Od Harlan Koben
Dečak Iz Šume Od Harlan Koben
Dečak Iz Šume Od Harlan Koben PDF
Pravi Se Mrtav Od Harlan Koben
Pravi Se Mrtav Od Harlan Koben
U Tvoje Ime Od Harlan Koben
U Tvoje Ime Od Harlan Koben PDF
Harlan Coben je poznati američki pisac krimi i trilerskih romana, rođen 1962. godine u New Jerseyju, Sjedinjene Američke Države. Njegov otac bio je židovski imigrant iz Poljske, a majka je imala italijanske korene.
Harlan Coben

Coben je odrastao u East Brunswicku, gradu u New Jerseyju, gde je završio srednju školu. Diplomirao je na koledžu Amherst u Masačusetsu, gde je dobio nagradu Edgar Allan Poe za najbolju kratku priču. Nakon toga, Coben se preselio u New York City, gde je radio kao programer i pisao svoje prve romane.

Cobenova književna karijera započela je 1990. godine, kada je objavio svoj prvi roman “Play Dead”. Od tada je napisao brojne bestselere, uključujući “Tell No One”, “Gone for Good”, “The Woods” i “The Stranger”. Njegovi romani su prevedeni na preko 40 jezika, a prodali su se u preko 70 miliona primeraka širom sveta.

Coben se smatra jednim od najvažnijih savremenih pisaca krimi i trilerskih romana. Njegovi romani su poznati po svojim iznenađujućim zapletima, neočekivanim preokretima i složenim likovima. Coben je osvojio mnoge nagrade, uključujući nagradu Edgar Allan Poe, nagradu Anthony i nagradu Shamus.

Pored pisanja knjiga, Coben je poznat i kao scenarista i producent popularnih TV serija, uključujući seriju “The Five” i “Safe”. On takođe piše za nekoliko popularnih američkih novina i časopisa.

Harlan Coben je jedan od najpopularnijih pisaca trilerskih romana današnjice, čije knjige osvajaju srca čitalaca širom sveta. Njegove knjige su prepune napetosti i uzbuđenja, i predstavljaju nezaobilazno štivo za sve ljubitelje trilerske književnosti.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*