Karl Gustav Jung – Carl Jung

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: Carl Jung

Uvod u Suštinu Mitologije Od Karl Gustav Jung
Uvod u Suštinu Mitologije Od Karl Gustav Jung, Karl Kerenji PDF
Psihijatrijske Studije Od Karl Gustav Jung
Psihijatrijske Studije Od Karl Gustav Jung
O Snovima Od Karl Gustav Jung
O Snovima Od Karl Gustav Jung
Tumačenje Prirode I Psihe Od C. G. Jung, W. Pauli
Tumačenje Prirode I Psihe Od C. G. Jung, W. Pauli PDF
Sećanja, Snovi, Razmišljanja Od Karl Gustav Jung
Sećanja, Snovi, Razmišljanja Od Karl Gustav Jung PDF
Ničeov Zaratustra, IV Tom Od Karl Gustav Jung
Ničeov Zaratustra, IV Tom Od Karl Gustav Jung
Karl Gustav Jung (1875-1961) bio je švajcarski psiholog i psihijatar, čuven po svojim revolucionarnim idejama o ljudskoj psihi i njenom uticaju na ljudsko ponašanje. Jung se smatra jednim od najuticajnijih psihologa 20. veka, čiji su radovi ostavili veliki uticaj na razvoj savremene psihologije, psihijatrije i psihoterapije.
Karl Gustav Jung

Jung je rođen u Kesswilu, u Švajcarskoj, gde je odrastao u porodici pastora. Studirao je medicinu na Univerzitetu u Bazelu, a nakon toga je radio u psihijatrijskim klinikama u Cirihi i Burghölzu. Jung je kasnije osnovao sopstvenu praksu i počeo da radi kao psihijatar u svom domu u Kusnachtu.

Jung je razvio neke od najznačajnijih teorija o ljudskoj psihi, uključujući teoriju kolektivnog nesvesnog, arhetipske simbole i proces individuacije. Smatrao je da ljudska psiha nije samo proizvod svesnog uma, već se sastoji od mnogih nesvesnih procesa i impulsa. Jung je takođe razvio koncept ličnog i kolektivnog nesvesnog, što ga je dovelo do njegove teorije o arhetipskim simbolima i njihovom značaju u ljudskoj psihi.

Jung je bio blizak saradnik Sigmunda Freuda, ali je kasnije napustio njegovu školu psihoanalize zbog neslaganja oko nekih teorija. Umesto toga, razvio je sopstvenu teoriju psihe, koja je postala poznata kao analitička psihologija.

Jung je bio autor mnogih knjiga, uključujući “Psihologija i alhemija”, “Uvod u suštinu mitologije” i “Arhetipovi i kolektivno nesvesno”. Njegovi radovi su imali veliki uticaj na razvoj savremene psihologije, a njegove ideje o arhetipskim simbolima i mitovima su inspirisale mnoge umetnike i pisce.

Jung je umro u Kusnachtu 1961. godine, ostavivši veliko nasleđe u oblasti psihologije i psihijatrije. Danas, njegova teorija o ljudskoj psihi i arhetipskim simbolima smatra se jednom od najuticajnijih teorija u savremenoj psihologiji i psihoterapiji.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*