Klajv Kasler – Clive Cussler

Biografija Autora - Sve Knjige

Crni Vetar Od Klajv Kasler
Crni Vetar Od Klajv Kasler
The Mediterranean Caper Novel by Clive Cussler
Enigma Od Klajv Kasler
Knjiga Izgubljeni Grad Od Klaj Kasler
Izgubljeni Grad Od Klajv Kasler
Kanovo Blago Od Klajv Kasler
Kanovo Blago Od Klajv Kasler
Kiklop Od Klajv Kasler
Kiklop Od Klajv Kasler PDF
Ledeni Breg Od Klajv Kasler
Ledeni Breg Od Klajv Kasler
pronađena atlantida klajv kasler
Pronađena Atlantida Od Klajv Kasler
Sabotaža Od Klajv Kasler & Džek Du Brul
Sabotaža Od Klajv Kasler & Džek Du Brul
Plima Od Klajv Kasler
Plima Od Klajv Kasler
Sahara Od Klajv Kasler
Sahara Od Klajv Kasler
Klajv Kasler - Clive Cussler je rođen u Aurori, Ilinois. Odrastao je u Alhambri u Kaliforniji. Sa 14 godina dobio je čin izviđača orla. Tokom Korejskog rata, bio je uvršten u vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država nakon dve godine fakulteta. Išao je na Gradski koledž u Pasadeni. Unaprijeđen je u zvanje narednika zbog zasluga u vazduhoplovstvu. Radio je kao avio-mehaničar i inženjer leta u službi vojnog vazdušnog saobraćaja.
klajv kasler

Klajv Kasler je bio oženjen Barbarom Najt. Vjenčali su se 1955. Ostali su zajedno do njene smrti 2003. Imali su troje djece; Teri, Dirk i Daina i četvoro unučadi.

Morski lovci su bili Kaslerovo prvo nefikcijsko delo i objavljeno je 1996. Njegov rad je 1997. godine prihvaćen umesto doktorske teze od strane odbora guvernera Pomorskog koledža Državnog univerziteta u Njujorku, a on je takođe te godine dobio zvanje doktora književnosti na univerzitetu.

Godine 1965, njegova žena se pridružila lokalnoj policijskoj službi u Kaliforniji. Radila je noću. Klaser je čuvao svoju decu i kada su spavali, nije imao sa kim da razgovara, pa je počeo da piše, pošto nije imao šta drugo da radi. Pomorski inženjer, vladin agent i avanturista, Dirk Pit, bila su njegova poznata dela.

Njegovi romani o Dirku Pitu bili su zasnovani na istorijskim perspektivama poput „Šta ako je Atlantida stvarna?“ ili „Šta ako Abraham Linkoln nije ubijen, već je kidnapovan?“. Mediteran Caper i Iceberg su bila njegova prva dva Pitova romana, koja su se sastojala od pomorskog uzbuđenja. Njegov treći roman, Podigni Titanik, bio je kombinacija avanture i tehnologije. Njegovi romani su uglavnom uključivali izgubljene brodove, megalomanske zlikovce, prelepe žene i potopljeno blago.

Rad Klajva Kaslera se veoma dopao širokim masama i više od sedamnaest njegovih naslova našlo se na listi bestselera The New York Times-a.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*