Cally Taylor – Nebo Može Čekati

recenzija pdf
Što biste učinili kada biste pomislili da ćete uskoro umrijeti? a) Urlali i uzbunili sve u svojoj blizini? b) Ne biste učinili ništa i izbezumljivali biste se u samoći? c) Pretvarali se da se ništa ne događa? Ja, ja sam namjestila gaće i briznula u plač.
Cally Taylor - Nebo Može Čekati knjiga

Zdravlje me je brinulo zadnjih tjedan dana. Bila sam iscrpljena, gležnjevi su mi nateknuli, a mokraća mi se pjenila kao žuti cappuccino. Papiri u mojoj ruci govorili su samo jedno: imala sam neizlječivu, možda i smrtonosnu bolest.

Trebala sam se udati za manje od četrdeset osam sati. Priopćiti ovu lošu vijest zaručniku vjerojatno je jedina stavka koje nije bilo na mom golemom popisu stvari što ih moram učiniti. Ali morala sam to reći Danu jer na internetu piše da bi liječenje uključivalo posjete bolnici dva puta tjedno, strojeve za dijalizu, možda čak i transplantaciju. Velik je to teret za svakoga.

Lucy, budi snažna, govorila sam si dok sam otvarala vrata dnevne sobe. Možeš ti to, samo budi snažna. Dan se skutrio na kauču gledajući dokumentarac o navikama parenja u dugonogih žutih pauka. Ruke su mu bile prekrižene iznad glave, crna kosa razbarušena, brada neobrijana.

Bio je odjeven u plitke traperice i svoju omiljenu majicu – izblijedjelu crnu s likom Jimija Hendrixa, koja je isticala njegova široka ramena i jake ruke. Takav je bio Dan, mogao je odjenuti bilo što i izgledati zanosno bez imalo truda. Nije baš da mu je bilo stalo do toga, on je bio među najmanje umišljenim ljudima koje sam upoznala – i zato sam ga još više voljela.

Kad sam ušla u sobu, pomaknuo je svoje duge noge da mi napravi mjesta na kauču, ali ja sam se umjesto toga smjestila na naslon za ruke. Kad je ženka mužjaku odgrizla glavu, Dan mi se nasmiješio, smeđih očiju, blistajući od zadovoljstva.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*