Lisistrata Od Aristofan PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Lisistrata" je komedija napisana od strane starogrčkog komediografa Aristofana. Ova komedija je jedno od najpoznatijih dela Aristofana i ističe se po svojoj socijalnoj satiri i političkom angažmanu.
Lisistrata Od Aristofan

Radnja komedije “Lisistrata” se dešava tokom Peloponeskog rata, a fokusira se na lik Lisistrate, žene koja okuplja žene iz Atine i Sparte u cilju postizanja mira. One odlučuju da se suprotstave ratu tako što će odbiti seksualne odnose sa svojim muževima sve dok ne bude postignut mir između dve strane. Kroz svoju komediju, Aristofan se bavi temama rata, politike, ženske moći i seksualnosti. On koristi humor i satire kako bi izrazio svoje političke stavove i kritikovao ratne sukobe i društvene norme. “Lisistrata” je poznata po svojoj živoj i duhovitoj atmosferi, vrcavim dijalozima i karikiranim likovima. Aristofanova retorika, igra reči i komične situacije doprinose zabavnom i provokativnom iskustvu čitanja ili izvođenja ove komedije. Ova komedija je deo bogate grčke teatarske tradicije i i dalje je popularna zbog svoje aktuelnosti i univerzalnih tema koje se tiču sukoba, moći i ženske emancipacije. “Lisistrata” je primer kritičke satire i podseća nas na snagu humora u suočavanju sa ozbiljnim društvenim pitanjima. Ako volite komedije koje istražuju društvene teme i političke satire, “Lisistrata” će vas zabaviti i podstaći na razmišljanje. Ova komedija je važno delo antičke grčke književnosti koje i danas izaziva smeh i refleksiju.

lisistrata od aristofan

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*