Palomar Od Italo Kalvino

recenzija pdf

"Palomar" je roman napisan od strane Itala Kalvina, jednog od najznačajnijih italijanskih pisaca 20. veka. Ova knjiga je esejistički roman koji se bavi filozofskim i egzistencijalnim pitanjima kroz ispitivanje sveta oko nas.
Palomar Od Italo Kalvino

Glavni lik romana je gospodin Palomar, introspektivni posmatrač sveta koji se trudi da razume kompleksnost života i prirode. Kroz njegove opažaje, Kalvino istražuje širok spektar tema, uključujući prirodu, jezik, umetnost, ljubav, smrt i postojanje. “Palomar” je strukturiran kao niz eseja, svaki posvećen razmatranju jednog aspekta ljudskog iskustva. Kalvino koristi precizan jezik, bogate opise i filozofske refleksije kako bi nas uveo u misli i introspekciju gospodina Palomara. Ovaj roman je duboko meditativan i izazovan u svom pristupu. Kalvino nas poziva da razmišljamo o našoj percepciji sveta, našim odnosima prema prirodi, drugim ljudima i samima sebi. Kroz gospodina Palomara, čitalac biva podstaknut da promišlja o svojoj ulozi i mestu u ovom kompleksnom svetu. “Palomar” je remek-delo koje kombinuje Kalvinovu maštovitost, intelektualnu dubinu i prefinjen stil pisanja. Ova knjiga je izuzetno cenjena zbog svoje originalnosti i filozofske dubine, te predstavlja nezaobilazno štivo za one koji su zainteresovani za eksperimentalnu književnost i refleksivne teme. Ako volite knjige koje vas izazivaju da razmišljate o životu, postojanju i našem mestu u svetu, “Palomar” će vas očarati svojom elegancijom i intelektualnom dubinom.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*