Ponavljanje Od Seren Kirkegor PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Ponavljanje" je jedno od značajnih dela velikog filozofa Serena Kirkegara, poznatog kao "otac egzistencijalizma". Kirkegar, koji je živeo u Kopenhagenu i bio nerazumljen u svom vremenu, ostavio je dubok uticaj na mnoge istaknute pisce XX veka, uključujući Strindberga, Kafku, Borhesa, Kamija i Selindžera.
Ponavljanje Od Seren Kirkegor

Ovo delo baca svetlo na ključni trenutak u Kirkegarovom životu – upoznavanje petnaestogodišnje Reginu Olsen 1837. godine. Njihova veridba 1840. godine obećavala je sreću, ali Kirkegar je nakon manje od godinu dana vratio verenički prsten. Njegovo razmišljanje o toj odluci odslikava suštinsku dilemu u njegovom karakteru i njegovoj filozofiji. Kirkegar je verovao da je nešto sablasno u vezi sa njim, nešto što ne dopušta svakome da trpi njegovu prisutnost svakodnevno. Bio je svestan svoje duboko duhovne prirode i filozofskih promišljanja, koja su ga često udaljavala od svakodnevnog života. Tako je Regina Olsen, iako verena s njim godinu dana, suštinski ostala stranac u njegovom svetu. “Ponavljanje” je filozofski roman koji donosi uvid u Kirkegarovu introspektivnu analizu svojih odnosa i osećanja prema Regini. Delo je objavljeno 1843. godine, istovremeno s drugim značajnim delima kao što su “Strah i drhtanje” i “Tri poučna diskursa”, i predstavlja važan deo njegove filozofske zaostavštine.

ponavljanje

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*