Gijom Muso – Guillaume Musso

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: Guilherme Mouso

Gijom Muso - Ako Sutra Ne Postoji knjiga
Gijom Muso – Ako Sutra Ne Postoji
Gijom Muso - Central Park knjiga
Gijom Muso – Central Park
Gijom Muso - Devojka Od Papira knjiga
Gijom Muso – Devojka Od Papira
Gijom Muso - Devojka iz Bruklina knjiga
Gijom Muso – Devojka iz Bruklina
Gijom Muso - Sedam Godina Kasnije knjiga
Gijom Muso – Sedam Godina Kasnije
Gijom Muso - Stan u Parizu knjiga
Gijom Muso – Stan u Parizu
Gijom Muso - U Jednom Trenu knjiga
Gijom Muso – U Jednom Trenu
Gijom Muso knjiga
Gijom Muso – Zato Što Te Volim
Gijom Muso - Zov Anđela knjiga
Gijom Muso – Zov Anđela
Gijom Muso - Ostani Kraj Mene knjiga
Gijom Muso – Ostani Kraj Mene
Gijom Muso - Kako Bih Bez Tebe knjiga
Gijom Muso – Kako Bih Bez Tebe
Gijom Muso - Neznanka sa Sene knjiga
Gijom Muso – Neznanka sa Sene
Gijom Muso - Devojka i Noć knjiga
Gijom Muso – Devojka i Noć
gijom muso tajni zivot pisaca knjiga
Tajni Život Pisaca Od Gijom Muso
Život Je Roman Od Gijom Muso knjiga
Život Je Roman Od Gijom Muso
Samo Budi Ovde Od Gijom Muso knjiga
Samo Budi Ovde Od Gijom Muso
Vrati Mi Se Od Gijom Muso knjiga
Vrati Mi Se Od Gijom Muso
Anželik Od Gijom Muso
Anželik Od Gijom Muso
“Ljubav je uvek opasna. Voljeti znači nadati se da ćeš sve osvojiti dok rizikuješ da ćeš sve izgubiti. A ponekad se radi i o prihvatanju da postoji rizik da ćete voleti više nego što ste voljeni.”
gijom muso pisac

Gijom Muso je jedan od najpopularnijih savremenih pisaca u Francuskoj koji je, iz romana u roman, uspostavljao jedinstvenu vezu sa čitaocima.

Gijom Muso je rođen 6. juna 1974. godine u malom udobnom lučkom gradu Antibu, koji se nalazi na mediteranskom rtu Garupe. Između “zvezde” Nice i Kana u Francuskoj.

Još kao dečak voleo je književnost, posvećujući sve svoje slobodno vreme čitanju knjiga u gradskoj biblioteci, gde je radila njegova majka Zahvaljujući literarnom konkursu koji je ponudio njegov profesor francuskog, on otkriva svoju strast i ljubav prema pisanju romana. Od tog trenutka do danas više neće prevoditi mastilo i papir, nego postaje autor. Po završetku francuske škole, sa 19 godina odlazi u Sjedinjene Države, gde svi njegovi susreti, apsolutno obogaćuju njegovu maštu i projekte budućeg romanopisca. Pošto je nekoliko meseci živeo u Njujorku, zarađuje za život prodajom sladoleda, a po povratku kući, misli su mu pune ideja za buduću romansu.

Vrativši se u svoju rodnu zemlju, Gijom osvaja vrhunce ekonomije i postaje profesor na istoku, a potom i na jugu Francuske

Godine 2001. objavio je svoj prvi roman “Skidamarink”, koji govori o krađi portreta “Mona Liza” (poznatog kao “Đokonda”) velikog Leonarda da Vinčija iz Luvra. Ova priča govori o ljubavi i neizvesnosti, naglašenoj elementima natprirodnog, što će ga koštati meteorskog uspona kreativnosti i uspeha, koji ne bledi do danas. Nakon toga, autorov rad i njegova slava počinju da se razvijaju ogromnom brzinom. Godine 2004, nakon teške saobraćajne nesreće, Gijom Muso je zamislio priču o detetu koje se vratilo iz smrti: “Posle” roman je prodat u više od dva miliona primeraka i preveden je na dvadeset jezika. Istoimeni film preuzet iz romana objavljen je 14. januara 2009. godine u režiji Žila Burdoa, sa Džonom Malkovičem, Romenom Durisom i Evanželin Lili.

Njegova dela postaju sve popularnija u Evropi, a potom i u drugim zemljama sveta

Roman “Samo budi ovde”, koji govori o uspešnom advokatu, koji se bezglavo uranja u posao i sve više se udaljava od svoje porodice, u čijem se životu jednom pojavljuje stranac, uvlačeći advokata u niz fatalnih i zastrašujućih događaja. “Spasi me” je sledeća priča Gijoma Musoa, zadivljujuća, puna magije, intrige i ljubavi prema Džulijet i Semu, koji su imali strastven, živ vikend u Njujorku.“Zato što te volim” je ljubavna drama o sreći Marka i Nikol, koju je iznenada prekinula strašna nesreća, nestanak njihove ćerke Lejle. “Vraćam se po tebe“ je drama o mladiću koji je rođen i odrastao u marginalnom bostonskom kvartu, koji je uspeo da ponovi sudbinu: da se obrazuje, postane poznati psihoanalitičar, stekne slavu i bogatstvo, za koga je, međutim, život je pripremio druga iskušenja: gubitak ljubavi i izdaju.

“Devojka od papira“ je ljubavna priča o životu poznatog romanopisca Toma Bojda, sa kojim se život odigrao okrutnu šalu, nakon teškog rastanka sa voljenom devojkom, povlači se u sebe i uranja u asocijalno okruženje: alkohol, droga, a loše društvo postalo mu je svakodnevica. Šta će mu pomoći da se vrati u normalan svet, ispričaće roman Gijoma Musoa nakon što ga pročitate.  “Ovde i sada” je fantastičan, psihološki triler koji želite da “progutate” za jedan dan, koji govori o Arturu Kostelu, koji je rano naučio da se nikome u životu ne može verovati. Mladić, pun odlučnosti, krši obećanje dato ocu i otvara vrata starog svetionika, zazidanog praznim zidom, u pokušaju da otkrije neku strašnu tajnu. U jednom od svojih romana “Hoćeš li biti tamo?”

Gijom je napisao: “Sve što bi trebalo da se desi sigurno će se dogoditi, ma koliko se trudili da to izbegnete.

Sve što ne bi trebalo da se desi neće se dogoditi, ma koliko vi to želeli.” Savremena francuska književnost danas je podeljena na dve glavne oblasti. S jedne strane su visokoumetnički romani. U ovim knjigama najvažnija je lepota jezika, stila, misli autora. A na drugoj strani su istorijski romani. Ovi drugi su bliži Gijomu. U svojim delima voli da priča priče sa neobičnim likovima, dirljivom zapletom i intrigom; piše knjige koje ciljaju na najširu moguću publiku.

Najznačajniji od ruskih klasika za romansijera je roman Mihaila Bulgakova “Majstor i Margarita”

U njemu je video teme koje ga uzbuđuju do danas. Nekih se i sam dotiče u svojim romanima. Pre svega, to su pitanja sudbine i sudbine. Gijom Muso je bio na prvom mestu 6 godina zaredom, ulazeći u prvih deset najprodavanijih autora u Evropi. Prevedene na četrdeset jezika, adaptirane nekoliko puta za bioskop, sve njegove knjige imaju ogroman uspeh u Francuskoj i širom sveta. Za čitaoce, svaki novi roman Gijoma Musoa sada je događaj i otkrovenje. U njegovom delu će svako pronaći sebe, prepoznati odjeke svojih najtajnijih kutaka duše, odvući se od sive i dosadne svakodnevice, uroniti u svet tajnog i natprirodnog.

Sa 1.710.500 prodatih primeraka 2016, Gijom Muso je treću godinu zaredom najprodavaniji francuski romanopisac.

Njegove knjige su prevedene na 36 jezika, a ukupna prodaja njegovih romana prelazi 18 miliona primeraka. Godine 2012. proglašen je za viteza Ordena umetnosti i književnosti. U decembru 2021. godine dobio je prestižnu Rejmond-Čendlerovu nagradu kojom je nagradio karijeru majstora trilera i noar romana, posebno nasledivši Majkla Konelija, Džona Le Karea, Margaret Etvud ili Džoa Nesboa.

Dela

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*