Svi Autori: Jugoslovenski Pisci

Mijat Lakićević

Mijat Lakićević rođen je 1953. Godine u Zaječaru. 1975. Godine završava Pravni fakultet u Beogradu.

Ivana Brlić Mažuranić

Ivana Brlić Mažuranić je bila Hrvatska književna legenda. Kako u Hrvatskoj tako i Internacionalno Ivana je bila poznata kao jedna od najpoljih pisaca poezije za malu decu.

Miloš Crnjanski

Istaknuti pesnik, romansijer, pripovedač i ujedno jedan od najznačajnijih stvaralaca srpske literature jeste čuveni srpski pisac Miloš Crnjanski.

Mehmed Meša Selimović

Mehmed Selimović, poznatiji kao Meša Selimović bio je poznati jugoslovenski pisac, srpskog porekla. Rođen je u uglednoj bosanskoj porodici u Tuzli 26. aprila 1910. godine.

Dragoslav Mihailović

Dragoslav Mihailović, ili Mihajlović je srpski pisac, scenarista, romansijer i dramaturg. Takođe je i redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Dobrica Ćosić

Dobrosav Ćosić, poznatiji kao Dobrica i često nazivan “ocem nacije” rođen je 29. decembra 1921. u selu Velika Drenova u okolini Trstenika. Bio je veliki srpski pisac, esejista, romansijer, politčki i nacionalni teoretičar, učesnik Narodnooslobodilačke borbe i član Srpske akademija nauka i umetnosti. Takođe, bio je i prvi …

Borislav Pekić

Borislav Pekić bio je romansijer, dramski pisac, flimski scenarista, ali pre svega toga bio je jedan od najznačajnijih srpskih književnika 20. veka. 

Borisav Stanković

Rođen u Vranju 31. marta 1876. godine, Borisav Bora Stanković bio je jedan od najistaknutijih i najznačajnijih pisaca srpskog realizma.

Aleksandar Tišma

Rođen u godinama koje su nastupile posle rata, Aleksandar Tišma bio je srpski i jugoslovenski pisac i pesnik.

Ivo Andrić

Ivo Andrić; rođen kao Ivan Andrić (09. Oktobra 1892 - 13. Marta 1975) najznačajniji je Jugoslovenski književnik, romanopisac, i pisac kratkih priča.