Nora Roberts

Biografija Autora - Sve Knjige

Nora Roberts je proslavljena američka autorka većine ljubavnih romana - bestseler-a. Napisala je više od dvesta ljubavnih romana. Jedna je od prvih autora primljenih u Kuću časti "Hall of Fame".
autor pisac nora roberts

Nora Roberts je rođena u Silver Springu, u Merilendu, kao najmlađa od petoro dece. Po završeku svojih školskih dana se mlada udala i skrasila u Kidisvilu, u Merilendu.

Neko vreme je radila kao pravna sekretarica. “Mogla sam brzo da kucam, ali nisam znala da spelujem. Bila sam najgora pravna sekretarica ikad”, rekla je Nora. Nakon što su joj se rodili sinovi, ostala je kod kuće i oprobala se u svakom zanatu za koji joj se ukazala prilika. Mećava u februaru 1979. ju je primorala da se okuša u nečemu novom. Bila je zatvorena u sred mećave sa decom od po 3 i 6 godina bez vrtića i čokolade.

Kako je rođena u porodici u kojoj se mnogo čitalo, nije bilo trenutka kada Nora ne bi nešto čitala ili smišljala priče. Tokom čuvene mećave, ona je uzela olovku i beležnicu i počela da zapisuje jednu od tih priča. Tako je počela njena karijera. Nekoliko rukopisa i odbijanja kasnije, njena prva knjiga “Irish Thoroughbred”, objavljena je 1981. godine.

Nora je upoznala svog drugog muža, Brusa Vildera, kada ga je unajmila da napravi police za knjige. Venčali su se u julu 1985. godine. Od tada su proširili svoj dom, proputovali svet i zajedno otvorili knjižaru.

Tokom godina, Nora je uvek bila okružena muškarcima. Ne samo da je bila najmlađa u porodici, već je bila i jedino žensko dete. Odgajila je dva sina. Pošto je život provela okružena muškarcima, ona se prilično dobro razume u muški način razmišljanja, što je stalno oduševljavalo njene čitaoce. Bio je to, prema njenim rečima, izbor između saznavanja o muškarcima i bežanja vrišteći.

Nora je članica nekoliko grupa pisaca i osvojila je mnoštvo nagrada od svojih kolega i izdavača.Skoro ju je The New Yorker prozvao “omiljenim američkim romanopiscem”.

Sve Knjiige Od Autora:

Nora Roberts - Bestidna Vrlina knjiga Nora Roberts - Brda Dakote knjiga Nora Roberts - Kraljevstvo Kordine I - Kraljevska Afera knjiga Nora Roberts - Kraljevstvo Kordine II - Želja i Zapovest Nora Roberts - Kraljevstvo Kordine III - Neverni princ knjiga nora roberts opsesija knjiga Nora Roberts - Saga Zaljev Chesapeake - 4 Knjige Nora Roberts - Zaljubljena Artistkinja knjiga Nora Roberts - Zauvijek Sretni knjiga

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*